Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche z budyniem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 20 dkg
żółtko jajek 2
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 1 szkl
śmietana gęsta 3 łyżki
mąka 3,5 szkl
budynie malinowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche z budyniem

Kroki postępowania

1
Wszystkie składniki przeznaczone do ciasta oprócz budyniu dajemy na stolnicę.
Krok 1 - Kruche z budyniem foto
2
Dokładnie wyrabiamy na jednolitą masę. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie połówki. Jedna większa a druga mniejsza. Większą część ciasta rozkładamy na wysmarowaną blaszkę a mniejszą odkładamy. Budynie gotujemy w/g przepisu. Ugotowany budyń chłodzimy. Zimny dajemy na przygotowane ciasto. Mniejszą część ciasta dzielimy na małe kawałeczki i rozkładamy na budyń.
Krok 2 - Kruche z budyniem foto
3
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 45 minut.
Krok 3 - Kruche z budyniem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 06.01.2014 20:04
ciekawy przepis :)
Katarzyna59 22.12.2013 09:23
bardzo smakowite
mirosława4 03.12.2013 20:53
zapowiada się smaczne szybkie i proste ciasto :)
berys18 21.11.2013 07:21
bardzo fajny deser
caralajna 22.05.2013 07:55
na pewno smaczne było
alaaa 14.05.2013 22:42
bardzo smaczne ,robię bardzo podobne ciasto
pestka 04.05.2013 00:28
bardzo smaczny deser
ben-ka 13.03.2013 08:27
z budyniem...mnie by smakowało.
Wacław 30.10.2012 11:22
pyszne ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak