Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa z papryką

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 30 dkg
pieczarki 1/2 kg
papryka czerwona
ziemniaki 2 szt
przyprawa do potraw
pieprz
olej
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa z papryką

Kroki postępowania

1
Umyte mięso osuszamy i kroimy w kostkę. Pokrojone mięsko podsmażamy na rozgrzanym oleju. Podsmażone mięso przekładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem. Obrane pieczarki kroimy i dusimy na oleju ok. 10 minut. Doprawiamy jarzynką i dajemy do mięsa.
Krok 1 - Zupa pieczarkowa z papryką foto
2
Ziemniaki kroimy w małą kostkę i dajemy do gotującej się zupy jak mięso będzie miękkie. Pod koniec dodajemy podsmażoną i pokrojoną papryczkę. Po dodaniu papryczki gotujemy jeszcze ok. 15 minut.
Krok 2 - Zupa pieczarkowa z papryką foto
3
Na koniec doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Zupa pieczarkowa z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 28.12.2013 09:02
pyszna zupka :)
Katarzyna59 23.07.2013 07:42
przepyszna zupka
ben-ka 29.04.2013 09:26
smaczną zupkę ugotowałaś.
Juleczka20 29.01.2013 20:14
smaczna zupka
misia53 08.11.2012 19:40
w takim składzie , ciekawa.....
alaaa 05.11.2012 20:09
z papryką nie łączyłam,ciekawe
Wacław 29.10.2012 13:22
pyszna,coś dla mnie !
Andysz 14.10.2012 09:47
baaaaaaaardzo smakowita;]
Łukasz15 14.10.2012 00:27
Bardzo dobra zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak