Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka jajeczno-pomidorowa z sosem musztardowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pomidory 2 szt
jajko 2 szt
sól
pieprz
jogurt 5 łyżek
musztarda łyzeczka
majonez łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka jajeczno-pomidorowa z sosem musztardowym

POmidory myjemy (mozna równiez sparzyc i obrać ze skórki) i kroimy na mniejsze kawałki np w ćwiartki lub w ósemki. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupki i kroimy na ćwiartki, układamy w salaterce. Do jajek dokładamy pomidory. Jogurt naturalny, najlepiej dośc gęsty mieszamy z majonezem i musztardą raz z przyprawami. Polewamy sałatkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 16.10.2012 12:11
dziekuję
Goya 15.10.2012 11:01
super
dorota20w 15.10.2012 10:59
dziekuję
Monika-twin 15.10.2012 10:57
proste a pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak