Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz jesienny z dynią

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
kiełbasa 20 dag
pomidory pół kg
czosnek 1 ząbek
Papryka słodka mielona Prymat
sól
pieprz
oliwa
chili
orzechy

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz jesienny z dynią

Kiełbasę kroimy w mniejsze kawałki np w kostkę i podsmazamy na niezbyt mocno rozgrzanej oliwie na patelni lub w garnku z grubym dnem.Dynie obieramy ze skórki i pozbywamy się nasion, myjemy, kroimy w kostkę i dodajemy do kiełbasy.POmidory myjemy, kroimy w kostke i dodajemy do garnka. Zalewamy szklanką wody,dodajemy starty zabek czosnku i przyprawy. Dusimy ok 20 min. Podajemy z orzechami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorota20w 25.10.2012 23:50
dziekuję
Łukasz15 23.10.2012 12:20
wyśmienity

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak