Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa podwójnie pomidorowa z ciecierzycą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
czosnek 1 ząbek
przecier pomidorowy 1 łyżka
oregano 1 łyżeczka
pomidor 250 gram
bulion 400 ml
makaron 40 gram
ciecierzyca 100 gram
suszone pomidory 6 sztuk
natka pietruszki 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz czarny grubo mielony Prymat do smaku
parmezan starty 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa podwójnie pomidorowa z ciecierzycą

(zmodyfikowany przepis z "Makarony" Biblioteczka Smakosza)

W wysokim rondelku rozgrzej olej i podsmażaj posiekaną cebulę przez 3 minuty. Dodaj starty czosnek oraz przecier i smaż kolejną minutę. Po tym czasie dodaj oregano, pomidory oraz bulion (lub wodę). Gotuj pod przykryciem 20 minut.

Do zupy dodaj makaron, ciecierzycę oraz suszone pomidory pokrojone w kostkę. Gotuj około 3 minuty, aż makaron zmięknie. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj z posiekaną natką pietruszki.

Zupę podaj posypaną parmezanem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 21.01.2013 15:17
super
Magda60 01.11.2012 19:52
smaczna
gottrina 15.10.2012 18:53
pychota
Justyna28 15.10.2012 17:58
dla mnie bomba:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak