Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
mięso mielone 200 g
czosnek
przecier pomidorowy 3 łyżki
pietruszka zielona
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki faszerowane mięsem mielonym

Ziemniaki obrać ze skórki i wydrążyć środek - tak aby powstały takie łódeczki. Mięso podsmażyć z czosnkiem, przecierem pomidorowym - można dodać kostkę rosołową dla smaku. Doprawić solą i pieprzem. Napełnić farszem ziemniaki i piec przez ok. 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Na koniec posypać startym żółtym serem oraz zieloną pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak