Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po bretońsku z białą kiełbaską

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 0.7 kg
kiełbasa biała 30 dag
parówki 20 dag
przecier pomidorowy 0.5 kg
sól do smaku
ziele angielskie 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po bretońsku z białą kiełbaską

Fasolkę jaś dokładnie płuczemy i zalewamy wodą. Odstawiamy na całą noc. Następnego dnia wylewamy wodę i jeszcze raz płuczemy. Do garnka wlewamy wodę, dodajemy fasolę, kostkę rosołową, ziele angielskie i liście laurowe.Gotujemy około 50-60 minut. W tym czasie kroimy w kostkę białą kiełbasę i parówki kroimy w talarki. Dodajemy do garnka. Jak fasola będzie miękka dodajemy przecier pomidorowy. Kilka minut gotujemy. Na koniec doprawiamy solą, pierzem, majerankiem i ostrą papryką. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 09.04.2013 16:05
mmmmmmmmm super;)
Sylwia56
Sylwia56 11.10.2012 13:59
ale ją uwielbiam
zolzica 11.10.2012 13:14
szybko się ugotowała ta fasola :) ja zawsze przez noc moczę
halina17 11.10.2012 12:20
Dobra fasolka, wiele osób lubi.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak