Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflanka kremowa z grzybami i szczypiorkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby leśne 1/2 kg
szczypiorek średni pęczek
ziemniaki 1 kg
czosnek 3-4 ząbki
masło 2-3 łyżki
serek topiony 200 g
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
ziele angielskie 5 szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 duży

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflanka kremowa z grzybami i szczypiorkiem

Grzyby oczyścić, pokroić w plasterki i udusić na maśle.
Szczypiorek posiekać.
Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, zalać gorącą wodą i ugotować z dodatkiem kucharka, liścia laurowego i ziela angielskiego.
Kiedy ziemniaki są miękkie - dodać uduszone grzyby.
Gotować na małym ogniu 5-10 minut, dodać pokrojone serki topione i delikatnie mieszać, aż się rozpuszczą.
Zupę doprawić wysiśniętym czosnkiem, posiekanym szczypiorkiem, pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 04.01.2014 09:54
fajna zupka
Camill 25.10.2013 12:30
przypomina mi to zalewajke z grzybkami ale bez zakwasu:)
Kulinarna Ja 11.10.2012 12:53
Uwielbiam!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak