Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-ostre skrzydełka.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej 0,5 szkl.
miód 1 łyżka
papryczka chilli 1 szt.
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
skrzydełka 5-6
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-ostre skrzydełka.

Kroki postępowania

1
Miód rozmieszać z olejem.
Krok 1 - Słodko-ostre skrzydełka. foto
2
Podgrzać i zagotować.
Krok 2 - Słodko-ostre skrzydełka. foto
3
Dodać pokrojoną drobno papryczkę, zioła prowansalskie, pieprz i sól.
Krok 3 - Słodko-ostre skrzydełka. foto
4
Zamoczyć skrzydełka w marynacie na 1 godzinę.
Krok 4 - Słodko-ostre skrzydełka. foto
5
Skrzydełka włożyć w rękaw do pieczenia. Piec w piekarniku ok 45 minut. Po tym czasie folię rozciąć i piec do czasu lekkiego spieczenia skórki (ok 15 minut).
Krok 5 - Słodko-ostre skrzydełka. foto
6
Smacznego :)
Krok 6 - Słodko-ostre skrzydełka. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 06.02.2013 11:37
swietny przepis
romanrafal
romanrafal 14.10.2012 09:29
pyszne
Mysiunia 11.10.2012 19:03
uwielbiam tak przyrządzone skrzydełka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak