Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

podgrzybki w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podgrzybki 1 kg
śmietana 12-procentowa 1 szklanka
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz
sól
cebula biała 1 szt
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
mąka 1,5 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: podgrzybki w śmietanie

Kroki postępowania

1
Grzyby oczyścić, wypłukać i ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić.
Krok 1 - podgrzybki w śmietanie foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i przesmażyć na tłuszczu, Następnie dodać grzyby i chwilę smażyć. Później dolać trochę wody,dodać przyprawy, pogotować
Krok 2 - podgrzybki w śmietanie foto
3
Śmietanę wymieszać z mąką i wlać do grzybów.Zagotować, doprawić do smaku.
Krok 3 - podgrzybki w śmietanie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorrota 16.02.2014 08:30
grzybki - pycha!:)
jeta72 13.04.2013 23:02
bardzo lubię :-)
ben-ka 08.01.2013 10:21
lubię takie grzybki.
Motorek 08.01.2013 09:44
lepiej smakują jak się nie obgotowuje tylko od razu smaży
Henryka2 26.11.2012 05:34
Pyszne, tylko po co je najpierw gotować i odlewać cały smak?!
owca441 31.10.2012 19:47
smaczniutkie takie
misia53 14.10.2012 12:32
Aniu , takiego smaka miałam na takie grzybki ,że po prostu musiałam sobie kupić .... żałuję ,ze sama nie mogę zbierać ..... aten zapach to chyba poczułam od ciebie...
Justyna28 12.10.2012 18:03
też takie robię, są pyszne:)
Goya 12.10.2012 17:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak