Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z karczku i kaszy

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw
kasza 20 dkg
cebula
smalec 1 łyżka
kapusta biała
pieprz
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z karczku i kaszy

Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Obrywamy delikatnie liście, aby się nie potargały. Umyty karczek zalewamy wodą, dodajemy ziela, liście oraz przyprawy i gotujemy do miękkości. Zimne mięso mielimy maszynką. Posiekaną cebulkę smażymy na smalcu. Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na pół gęsto. Wszystkie przygotowane składniki prócz kapusty dajemy do miski i wyrabiamy ciasto. Doprawiamy do smaku. Na każdy liść dajemy farsz i zawijamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.12.2013 12:13
smaczne gołąbki
Dorian 23.10.2013 11:31
pyszne golabki
pajbek 13.05.2013 16:43
Lubię gołąbki :-)
mirosława4 27.04.2013 20:02
ciekawy przepis
Łukasz15 20.03.2013 09:50
Wyglądają bardzo apetycznie
kaja1991 12.12.2012 11:13
ciekawe
Wacław 09.12.2012 14:12
ja tez lubię z ryzem
cooleczka 28.10.2012 12:01
ja zawsze robię gołąbki z ryżu
mela25 20.10.2012 08:52
Bardzo smacznie wyglądaja
Renata22 19.10.2012 19:12
lubie gołąbki, a z kaszą jeszcze nie kosztowałam
Henryka2 17.10.2012 23:07
Dziękuję za najcelniejszy argument w dyskusji - zminusowanie moich komentarzy. Mali ludzie maja małe gesty.Czekam na minus za ten wpis, inaczej będę niepocieszona i baaaardzo zawiedziona!
berys18 17.10.2012 16:15
ciekawy pomysł
Wafelek2601 17.10.2012 08:56
Bardzo dobre.
Henryka2 16.10.2012 10:48
romanrafal proponuję abyś zrobił te cudne gołąbki dokumentując zdjęciami i wtedy ocenił je jako smaczne. Bo ich wg tego opisu po prostu zrobić nie można.Ale co tam sens, 1!!!!!!!!!!1 punkcik poleciał, po co czytać przepis i inne komentarze pod nim. Kompromitacja!
romanrafal
romanrafal 14.10.2012 09:20
smaczne
Henryka2 13.10.2012 18:40
Przykro mi,że Państwo komentują nie czytając przepisu. A więc: "Kapustę gotujemy w osolonej wodzie do miękkości." Gdyby na gołąbki ugotować do miękkości, rozpadłaby się jako miazga, na pewno nie dałoby się zawinąć gołąbków. "Kaszę gotujemy w osolonej wodzie na pół gęsto." Na wpół gęsto jest rzadką bryją, więc jak można zrobić farsz? Chyba miało być na wpół miękko. " ...i wyrabiamy ciasto" jakie ciasto?! Chyba farsz?! Wniosek z tego przepisu prosty: nie robiłeś tych gołąbków i nie masz o nich zielonego pojęcia.Pomysł dobry, szkoda,że nie opisał go ktoś kto te gołąbki robił.
IKrakowianka 13.10.2012 09:36
super danie
Zdzisław 12.10.2012 21:55
takie inne gołąbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak