Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree z dyni z sosem gravy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

dynia pół kg
sos gravy 0,5 szkl
sól
pieprz
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Puree z dyni z sosem gravy

Dynie obierz z pestek, pokrój w kawałki podłużne i odkrój skórkę. Naczynie żaroodporne spryskaj niewielka ilością oleju. Dynie posmaruj niewielka ilością oliwy i oprósz solą, włóż do naczynia. Piecz 20 min w 200st. Dynie przełóż do blendera,dodaj sos pieczeniowy i zmiksuj na puree. Dopraw solą i pieprzem do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak