Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa krem dyniowo paprykowa z jogurtem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia mały kawałek
papryka czerwona
Liść laurowy suszony Prymat
jogurt naturalny
bulion
marchew mrożona

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa krem dyniowo paprykowa z jogurtem

Kroki postępowania

1
Miąższ dyni pokroić w kostkę. Pestki oddzielić, osuszyć i uprażyć na suchej patelni. Paprykę umyć i upiec w piekarniku. Ostudzić, zdjąć skórkę i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić dynię, a po chwili paprykę. Całość podsmażyć chwilę. Oprószyć mieloną ostrą papryką i granulowanym czosnkiem.
Krok 1 - Zupa krem dyniowo paprykowa z jogurtem foto
2
Zalać bulionem z kostki cielęcej (ok. 1-1.5 litra), wrzucić garść mrożonej marchwi, liść laurowy. Gotować na małym ogniu. Doprawić solą i pieprzem kolorowym.
Krok 2 - Zupa krem dyniowo paprykowa z jogurtem foto
3
Zdjąć z ognia, wyjąć liść. Zupę zmiksować blenderem ręcznym. Wymieszać z łyżką jogurtu, trzymając na małym ogniu. Przelać. Podawać z kleksem jogurtu, pestkami dyni i koperkiem.
Krok 3 - Zupa krem dyniowo paprykowa z jogurtem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magduś83 18.10.2012 23:50
ładny ten krem :)
Bogusiaz 18.10.2012 22:09
ostatnio taką jadłam bardzo smaczna
caffee_tea 18.10.2012 21:57
smaczna zupa
Aleksandraa 18.10.2012 21:20
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak