Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłkówka

2.0
(7)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 1/2 l
jabłka 3 szt
cukier 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkówka

Jabłka opłukać, obrać i pokroić w kostkę. Wrzucić do słoja, dodać kilka goździków i zalać spirytusem. Odstawić w ciemne miejsce na około miesiąc. Następnie zlać nalew, a jabłka zasypać cukrem i odstawić na około 2 tygodznie. Po tym czasie wlać do jabłek 1/2 litra przegotowanej, gorącej wody i wymieszać. Ostudzić, przefitrować i zmieszać ze zlanym nalewem. Odstawić na około miesiąc.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 24.09.2013 10:21
takiej nie robiłam, super
Jansko 06.08.2013 14:46
Pyszna naleweczka
Ewa104 25.03.2013 13:41
jakiej odmiany jabłek używasz?
adam1f 07.02.2013 01:44
dobra
Stenka 26.12.2012 08:15
Polecam
fictor123 19.11.2012 13:32
super
andrzej10 23.10.2012 08:15
smaczne
okrysia 22.10.2012 19:04
Smaczne to!
matesko 22.10.2012 10:02
pyszna ta nalewka
kasienka23 20.10.2012 20:52
fajny pomysł, szukam inspiracji na nalewki, ta mi się podoba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak