Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie w sosie śmietanowym z jabłkami i cebulą

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 3 szt.
cebula 3-4 szt.
śmietana 12% 1/2 litra
majonez 3-4 łyżki
cytryna 1 mała
cukier do smaku
sól do smaku
filety śledziowe 2 tacki

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie w sosie śmietanowym z jabłkami i cebulą

Śledzie osączyć z oleju i pokroić w szerokie paski.
Jabłka obrać, utrzeć na grubej tarce i skropić sokiem z połowy cytryny.
Cebulę pokroić w piórka, posypać solą i cukrem, skropić sokiem z drugiej połówki cytryny i wygnieść - pozostawić na 10 minut.
Jabłka połączyć z cebulą, majonezem i śmietaną - doprawić cukrem.
Do sosu włożyć pokrojone śledzie, wymieszać i wstawić do lodówki na dobę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Habibi 27.10.2012 01:24
Oj, są super, to nasze ulubione śledziki :)
Laila2786 21.10.2012 10:17
muszą być wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak