Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane udka z kurczaka w glazurze

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 6 szt.
marynata
oliwa 1/4 szkl.
sos sojowy 1 łyżka
na glazurę:
miód pszczeli płynny 1 łyżka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżka
słonecznik łuskany 1 łyżka
sos sojowy 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Grill przyprawa klasyczna Prymat 1 łyżka
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane udka z kurczaka w glazurze

udka oczyścić umyć i osuszyć na papierowym ręczniku,przygotować marynatę z podanych składników a następnie powstałą marynatą dobrze natrzeć udka i odstawić w chłodne miejsce najlepiej do lodówki na 3-4 godz.na suchej patelni uprażyć słonecznik a następnie po uprażeniu go utłuc i odstawić,chwilę przed wyjęciem mięsa z lodówki przygotować glazurę w naczyniu wymieszać miód,musztardę i sos sojowy na koniec dodać słonecznik i dokładnie wymieszać,mięso wyjąć z marynaty i układać na rozgrzanym grillu i piec na rumiano z obu stron często obracając 10 min.przed końcem pieczenia,posmarować udka przygotowaną wcześniej glazurą kilka razy z każdej strony.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 31.03.2013 10:03
smaczne mięsko
caralajna 31.10.2012 07:21
pyszne
Wafelek2601 23.10.2012 09:34
Pyszności
maciek7 21.10.2012 20:26
pycha
Miki 21.10.2012 20:13
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak