Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowe miceczki od Hamrocyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masa czekoladowa
margaryna 250 gram
cukier puder 50 gram
puding czekoladowy be-be 1 szt.
kakao 2 łyżki
papilotki do miseczek
rodzynki 1 garść
Biszkopty 5 szt.
lentinki 1 opakowanie
orzech włoskie 1 garść
karmel
mleko 100 ml
cukier 250 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowe miceczki od Hamrocyka

Przepis słowacki.
Margarynę topimy na małym ogniu , dodajemy cukier puder , puding najlepiej be-be ( nie wiem jak z dostępnością w polce , ale w razie gdyby nie było można zastąpić dwoma budyniami czekoladowymi i 4 łyżkami mąki kukurydzianej), dodajemy równiez kakao mieszamy stale aż wszystko się ładnie rozpuści a masa będzie gęstnieć.
Do papilotek najlepsze są te mniejsze niż na muffiny , ale gdy nie macie można użyć takich do muffin.Nakładamy po małej łyżeczce masy czekoladowej z tego wyjdzie jakieś 30 szt.i powinno zostać jeszcze 1/4 masy.
Robimy karmel mleko gotujemy na wolnym ogniu dodajemy cukier , mieszamy aż zgęstnieje .Nakładamy po łyżce do każdej papilotki. Pozostałą masę czekoladową podgrzewamy , bo do tego czasu na pewno z twardniała , dodajemy rodzynki , posiekane orzechy i pokruszone biszkopty , dokładnie mieszamy i nakładamy w papilotki tak by przykryć karmel , wierzch dekorujemy lentinkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mariel78 25.10.2012 22:54
ja też na diecie ciągle i zawsze
krokodyl 24.10.2012 18:24
BOSKIE - a ja na diecie... :(((
cukiereczek 22.10.2012 08:56
super
Goya 22.10.2012 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak