Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona fasolka z pomidorami z wolnowaru

3.0
(11)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka cannellini 2 puszki
krojone pomidory 2 puszki
wędzony boczek 100 g
bulion wołowy 200 ml
brązowy cukier 2 łyżki
olej 2 łyżki
jajko 2 sztuki
chleb tostowy 2 kromki
cebula 2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona fasolka z pomidorami z wolnowaru

1. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojony boczek boczek i podsmażamy przez 5 minut. Następnie dodajemy posiekaną cebulę i podsmażamy przez 7 - 10 minut, aż zacznie się robić lekko brązowa. Dodajemy połowę cukru, pomidory i bulion, całość mieszamy i podgrzewamy przez 2 - 3 minuty do momentu aż cukier się rozpuści. Próbujemy sosu, w razie potrzeby doprawiamy solą.
2. Do misy wolnowaru wkładamy odcedzoną i opłukaną fasolę, sos oraz drugą łyżkę cukru. Całość dokładnie, ale delikatnie mieszamy. Gotujemy na niskiej mocy przez 8 godzin.
3. Fasolkę podajemy z jajkami sadzonymi i tostami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 02.11.2013 10:01
apetycznie wygląda to danie,na pewno smaczne
Angelika10 06.09.2013 12:44
pysznie wygląda
mufinka79 09.11.2012 17:32
śniadanko w angielskim stylu :)
GOSIA18 22.10.2012 18:03
ciekawy przepis
Barbara/zuza22_85 22.10.2012 11:26
apetyczne
gosia561 22.10.2012 10:13
trochę po angielsku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak