Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka marchewkowa z orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 3 szt
cukier 15 dkg
masło 10 dkg
mąka 25 dkg
jaja 3 szt
posypka czekoladowa 5 dkg
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cynamon Prymat 1 łyżeczka
orzechy włoskie 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Babka marchewkowa z orzechami

Marchewkę scieramy na tarce na drobnych oczkach. Masło ucieramy z cukrem i dodajemy stopniowo jajka cały czas ucieramy mikserem.Do utartej masy dodajemy marchewkę,mieszamy.Następnie do masy dodajemy mąkę,wymieszaną z proszkiem do pieczenia,cynamon,posypkę czekoladową,i część orzechów.Całość wymieszać dać do formy keksowej wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Na górę posypać pozostałą cześć orzechów. Formę wkładamy do nagrzanego piekarnikana 50-60 minut,175 st c,pieczemy na złoty kolor. POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 18.03.2016 07:59
Raczej to nie babka, ale smaczne ciasto
romanrafal
romanrafal 25.01.2014 17:14
bardzo fajna apetyczna babeczka
Mati13 14.12.2013 17:48
bardzo smaczna i ładna
Bernadeta1 14.12.2013 00:07
lubię ciasta marchewkowe
Róża1 28.09.2013 11:01
smaczna babka:-)
gosia56 23.10.2012 15:32
Bardzo polecam taką babkę.
gusia1000 22.10.2012 16:51
Na pewno warto taką babkę upiec.
halina17 22.10.2012 16:31
Smaczne ciasto.
gottrina 22.10.2012 16:00
znakomite ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak