Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z czarną porzeczką

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sok z kiszonej kapusty 100 ml
buraki 5 sztuk
marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuki
sok z czarnej porzeczki 200 ml
cukier 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
Majeranek suszony Prymat 2 łyżki
jabłko kwaśne 2 kilka szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z czarną porzeczką

(przepis Karola Okrasy)
Buraki obierz i pokrój w grube plasterki i włóż do garnka z około 2 litrami posolonej i popieprzonej wody. Dodajemy też pokrojoną marchew i pietruszkę i doprawiam majerankiem, liśćmi laurowymi, pokrojonymi na części jabłkami (bez gniazd nasiennych, ale ze skórką) oraz sokiem z czarnej porzeczki. Dolej sok z kiszonej kapusty i odstaw w ciepłe miejsce na 2 - 3 godziny, a następnie gotuj go na bardzo małym ogniu przez godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 22.10.2012 18:40
Super
Ola1984 22.10.2012 18:26
Ciekawe połączenie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak