Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem z selera naciowego z curry

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler naciowy 400 gram
ziemniaki 200 gram
cebula 1 sztuka
por (biała część) 1 sztuka
olej 1 łyżka
wywar warzywny 750 ml
curry 1 łyżka
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1 łyżeczka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
czarny pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Krem z selera naciowego z curry

(zmodyfikowany przepis z "Encyklopedii zup")

W rondelku rozgrzej oliwę. Białą część pora i obraną cebulę posiekaj. Pokrój w kostkę ziemniaki, seler naciowy w plasterki. Warzywa wrzuć do rondelka. Dodaj curry, zioła prowansalskie i wywar warzywny.

Gotuj pod przykryciem 15-20 minut na małym ogniu.

Zupę lekko przestudź. Zmiksuj na krem. Dopraw solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 23.01.2013 12:10
ciekawa
Simeo 16.10.2012 19:00
smakowicie
Sylwia56
Sylwia56 16.10.2012 17:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak