Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki na ciepło z jabłkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki czerwone 6 szt
jabłka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki na ciepło z jabłkiem

Buraczki myjemy i gotujemy w skorkach do miękkości. Gdy trochę przestygną obieramy ze skórki (najlepiej w gumowych rękawiczkach). Ścieramy na tartce o grubych oczkach. Jabłka obieramy ze skórki i również ścieramy na grubych oczkach. Łączymy oba składniki i razem dusimy ok 10 min na suchej patelni, aż smaki się połączą. Podajemy na ciepło do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 06.02.2013 15:10
bardzo zdrowe
olkaaa 04.01.2013 08:13
smaczne i zdrowe
pierniczkowo 21.10.2012 15:12
bardzo lubię:)
Aleksandraa 17.10.2012 17:14
misia zdradź czym je dosmaczasz :)
misia53 17.10.2012 12:44
bardzo lubię takie buraczki tylko jeszcze je dosmaczam....
Zdzisław 16.10.2012 23:15
bardzo lubie
adelajda 16.10.2012 21:49
smaczne !
gosia561 16.10.2012 21:37
dobre do obiadku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak