Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muszle nadziewane kapustą kiszoną

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dkg
pieczarki 30 dkg
ser żółty 15 dkg
sól do smaku
pieprz do smaku
sos boloński 1 op
makaron muszle 30 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Muszle nadziewane kapustą kiszoną

Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente po ugotowaniu rozkładamy pojedynczo brzuszkiem do góry.Pieczarki kroimy drobno smazymy razem z cebulą.Do pieczarek dodajemy ugotowaną kiszoną kapustę można ja trochę pokroić dusimy chwilę z pieczarkami,doprawiamy solą i pieprzem studzimy. Do wystygnietej masy dodajemy zółty ser starty na tarce na dużych oczkach mieszamy i napełniamy farszem muszle. Napełnione muszle układamy w naczyniu do zapiekania.Sos bolonski mieszamy w 1,5 szklanki wody gotujemy i zalewamy muszle.Wkładany do nagrzanego piekarnika 35-45 minut.175 st. Podajemy jako danie na obiad albo na kolację. POLECAM !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 29.01.2014 09:03
Bardzo pomysłowe danie
berys18 26.10.2013 15:41
bardzo fajny pomysł
gosia1988 16.10.2013 20:58
pyszne danie :)
Adam/ZUB3R 03.06.2013 09:48
smaczne danie
mirosława4 26.01.2013 15:59
super pomysł na smaczną kolację :)
gusia1000 20.10.2012 15:24
Prosto i smacznie.
gosia56 18.10.2012 10:57
dziękuję za komentarz to ulubione danie mojego męza
Ola1984 17.10.2012 14:49
Pyszny pomysł makaronowy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak