Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłecznik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka
cynamon
cukier
cukier waniliowy
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik

Wiem poszłam na skróty, ale to szybki jabłecznik :)
Jabłka obiera i kroję na kawałeczki i duszę je w garnku aż zostaną małe cząsteczki. Dodaje cukier, cynamon, cukier waniliowy i chwilę duszę. Odstawiam aby jabłka wystygły.
W tym czasie wyrabiam ciasto Dr.Oetkera według opisu na opakowaniu.
Blachę do tarty smaruję masłem i obrzucam bułką tartą.
Blachę wyklejam ciastem.
Ostudzone jabłka wykładam na ciasto , a to co zostanie z wyklejania ciasta trę na tarce tak aby przykryć jabłka.
Piekę 50 minut w 175 stopniach.

SMACZNEGO :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.01.2013 13:02
smaczne ciasto
eliza135 18.11.2012 19:56
dobre
misia53 26.10.2012 17:48
Jabłecznika nie można nie lubieć ,jednak ja idę czekoladki tropem.....
czekoladka_m 26.10.2012 15:24
pyszne, ale zdecydowanie preferuję własne kruche ciasto:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak