Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Smalec domowy ze skwarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina wędzona 1 kg
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
majeranek szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Smalec domowy ze skwarkami

Słoninę (może być zwykła a nie wędzona, ale wędzona da nam pyszny smak i zapach) dokładnie umyć i osuszyć. Pokroić w niewielką kostkę. Przełożyć do rondelka, topić na bardzo wolnym ogniu pod przykryciem. Kiedy uzyskamy skwareczki doprawiamy do smaku i odstawiamy do zastygnięcia. Jeśli ktoś nie lubi skwarek można smalec przelać przez sito.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 31.10.2013 07:54
lubię taki swojski smalczyk:)
Dorota59 26.08.2013 10:05
do tego ogóreczek i pycha
adelajda 21.08.2013 10:10
lubię dobry smalczyk
misia53 04.08.2013 13:13
uwielbiam taki smalczyk z ogórkiem małosolnym
Wacław 14.06.2013 13:30
pyszny do chleba
smakoszek 20.01.2013 21:00
bardzo taki lubię
Dorian 14.11.2012 18:19
super
Anna138 11.11.2012 13:03
pyszny
Seba 08.11.2012 08:37
najlepszy
RenataZ-et 28.10.2012 11:53
domowy - najlepszy!
Motorek 28.10.2012 08:42
pyszności
romanrafal
romanrafal 27.10.2012 14:56
lubie to
Marta1986 27.10.2012 13:22
smaczne
Grazyna0211 27.10.2012 12:22
pyszny jest taki smalec
Zdzisław 27.10.2012 12:15
lubię bardzo
Poison1988 27.10.2012 12:14
najlepszy z kiszonym ogórkiem i kromką chleba :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak