Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos orzeszkowy do sajgonek

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło orzechowe 1 łyżka
jogurt naturalny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sok z cytryny 1/2 sztuki
imbir starty 1 łyżeczka
płatki chili 1 łyżeczka
woda 30 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Sos orzeszkowy do sajgonek

Wymieszaj w miseczce masło orzechowe z jogurtem i rozrzedź wodą. Dopraw sosem sojowym, sokiem z cytryny, imbirem i chili.

Przelej do pojedynczych miseczek. Podaj z sajgonkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 29.01.2013 16:57
super
Pietruszka 27.10.2012 23:12
super
angelika14 27.10.2012 22:30
ciekawe, nigdy takiego sosu nie miałam okazji jeść w połączeniu ze sajgonkami
medi 27.10.2012 22:13
Ciekawe,lubię połączenie słodko słonych smaków:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak