Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chilli con carne

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
pieczarki 35 dkg
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryczka Jalapeno 1 szt
kukurydza 1 puszka
fasola biała 1 puszka
oregano do smaku
cebula 1 szt
bazylia do smaku
cząber do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
płatki chilli do smaku
estragon do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: chilli con carne

Cebulę podsmażam delikatnie na oliwie z oliwek, dodaję pieczarki i duszę kilka minut. Dodaje mięso oraz przyprawy. Gdy mięso jest delikatnie podsmażone, zawartość patelni przekładam do większego garnka i dodaję paprykę surową. Mieszam i gotuję na małym ogniu. Gdy papryka jest już miękka, dodaję pozostałe warzywa z puszek. Doprawiam do smaku i gotuję wciąż na małym ogniu.
Chilli con carne jest najlepsze wtedy, gdy na dnie garnka jest już go mało;) Bo to podobnie jak z bigosem, chilli con carne zmienia swoje aromaty pod wpływem dni.;)
Polecam! Świetnie smakuje i rozgrzewa!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 13.01.2014 14:22
bardzo dobre
BeataJ 28.10.2012 22:03
Idealne na nadchodzące zimne dni!! Szybkie i przy tym pyszne!!
Cukiereczek13 28.10.2012 18:03
wspaniałe;)
Cukiereczek13 28.10.2012 18:03
wspaniałe;)
Mati3 28.10.2012 17:58
ciekawe:)
Bogusiaz 28.10.2012 17:39
pycha
parysek10 28.10.2012 17:33
wspaniałe danie
Marzena34 28.10.2012 17:23
pożywne,na chłodne dni w sam raz

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak