Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mus czekoladowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czekolada mleczna 150 gram
śmietana kremówka 1/2 litr
jajko 2 sztuka
Biszkopty 50 gram
cukier waniliowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mus czekoladowy

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozkłócone jajko wlać do roztopionej czekolady i ubijać do połączenie. Nie doprowadzić do zagotowania. Ostudzić do temperatury pokojowej. Śmietanę z cukrem z wanilią ubić na sztywno. Dodać roztopioną czekoladę z jajkami i wymieszać. Przełożyć warstwami biszkopty i mus. Wstawić do lodówki do zastygnięcia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

EmciaPichci 05.03.2014 07:32
mmm cudowności :)
Miki 28.10.2012 19:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak