Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki
ocet
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki.

Kroki postępowania

1
Buraki umyć, zawinąć w folię aluminiową i włożyć do piekarnika na ok 1,5 godziny (w 180 stopniach).
Krok 1 - Buraczki. foto
2
Gdy wystygną obrać i zetrzeć na tarce na drobnych oczkach.
Krok 2 - Buraczki. foto
3
Doprawić do smaku solą, cukrem i octem.
Krok 3 - Buraczki. foto
4
Włożyć w słoiki i pasteryzować 30 minut.
Krok 4 - Buraczki. foto
5
Smacznego:)
Krok 5 - Buraczki. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 25.10.2012 16:05
pycha buraczki
Wacław 24.10.2012 14:03
a ja lubie takie !
Izabela/bella81 23.10.2012 12:52
Z papryką robię wiórki. Te są tarte :)
wyattearp 23.10.2012 12:46
MOJA MAMA DODAJE JESZCZE PAPRYKĘ

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak