Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaille z fetą i suszonymi pomidorami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 4 szt
feta 1/2 opak
suszone pomidory 1/2 słoiczka
czosnek 4 ząbki
pieprz czarny 1 łyżeczka
jajko 2 szt
mąka
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: De volaille z fetą i suszonymi pomidorami

Kroki postępowania

1
Piersi z kurczaka rozcinamy na plastry. Każdy płat musimy rozbić cienko przez folię spożywczą.
Krok 1 - De volaille z fetą i suszonymi pomidorami foto
2
Przyprawiamy tylko pieprzem i bazylią. Układamy po plastrze feta, po pomidorku i zmiażdzonym czosnku.
Krok 2 - De volaille z fetą i suszonymi pomidorami foto
3
De volaille zawijamy. Możemy przepiąć wykałaczką. Obtaczamy w mące, roztrzepanym jajku i bułce tarce. Smażymy na wolnym ogniu.
Krok 3 - De volaille z fetą i suszonymi pomidorami foto
4
Podajemy z dowolnymi dodatkami.
Krok 4 - De volaille z fetą i suszonymi pomidorami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

karolina1869 30.10.2012 10:46
pycha
medi 28.10.2012 18:04
rewelacja:)
ziutula
ziutula 24.10.2012 12:58
moje smaki na talerzu
ilka_86 24.10.2012 12:35
lubię takie dania
sara1 24.10.2012 10:13
świetne
manaika 24.10.2012 10:07
takich jeszcze nie robilam
artur7 24.10.2012 09:46
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak