Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta rybna Msewki 2.

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela wędzona 1 szt średnia
majonez 2 łyżki
koperek 1 garść
szczypiorek usiekany 1 garść
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta
sól do smaku
łosoś wędzony 2 brzuszki

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta rybna Msewki 2.

Brzuszki łososia oddzieliłam od skóry,którą to wyrzuciłam. Makrelę dokładnie obrałam ze skóry i grubych ości wraz z kręgosłupem. Kawałki ryb rozdrobniłam w elektrycznym rozdrabniaczu (można zemleć) ,wsypałam posiekane zioła,doprawiłam pieprzem cytrynowym i lekko solą.Wymieszałam całość z majonezem . Podałam na śniadanie z ciemnym pieczywem ,udekorowałam pomidorem i ogórkiem konserwowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 07.03.2013 19:12
wspaniały przepis na smaczną pastę.
SmacznaPyza 01.11.2012 14:36
uwielbiam pasty rybne chociaż do brzuszków się zniechęciłam bo są tłuste

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak