Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa z grzankami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 1 litr
serek topiony 200 g
czosnek 1,5 główki
masło 2 łyżki
koperek
oliwa
bagietka 1 szt
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa z grzankami

1 główkę czosnku obierz i posiekaj drobniutko. Na rozgrzanym maśle podsmaż go. W garnku ugotuj wodę z 2 kostkami bulionu. Do gotującej się wody dodaj podsmażony czosnek oraz serki topione. Poczekaj aż serki się całkowicie roztopią. Przeciśnij pozostałą część czosnku i dodaj do zupy. Pokrój bagietkę na mniejsze kawałki i przypiecz je na suchej patelni. Wcześniej kromki bagietki posmaruj oliwą z oliwek. Następnie posyp chrupiące kromki pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 04.01.2013 23:43
fantastyczna zupa, chętnie bym się poczęstowała jedną miseczką :)
Kulinarna Ja 28.11.2012 11:01
ale bym zjadła!
romanrafal
romanrafal 07.11.2012 20:29
smaczna
Isia 02.11.2012 22:54
Pychota! Tez taka robię!
czarnyaniol1990 02.11.2012 21:38
lubie czosnek ale zupy czosnkowej jeszcze nie jadłam :)
Silver Teaspoon 02.11.2012 21:01
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak