Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jabłka z cynamonem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 szt
cukier do smaku
cynamon Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: jabłka z cynamonem

Jabłka umyj, obetnij u góry i wydrąż gniazda nasienne. W puste miejsce wsyp cukier i niewielką ilość cynamonu.Przykryj obciętą górą.Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 20-30 minut. Ja jabłka piekę aż skórka zacznie się marszczyć i rumienić a z ich środka zaczyna wypływać cukier.Po wyciągnięciu z piekarnika jabłka powinny być miękkie ale nie mogą się rozpadać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 04.11.2012 09:20
smakowite
as28 04.11.2012 08:59
robie podobnie
as28 04.11.2012 08:59
robie podobnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak