Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczarki faszerowane

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
cebula 1
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
olej do smażenia
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
pieczarki 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczarki faszerowane

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać, pokroić w kostkę i usmażyć na oleju. Dodać do mięsa mielonego i dokładnie wyrobić farsz, dodając sól, pieprz i Kucharka.
Krok 1 - Pieczarki faszerowane foto
2
Pieczarki umyć, osuszyć, odciąć trzonki. Kapelusze napełnić mięsem.
Krok 2 - Pieczarki faszerowane foto
3
Jajko roztrzepać dodając sól i pieprz. Pieczarki maczać w jaku, a następnie obtoczyć w bułce tartej.
Krok 3 - Pieczarki faszerowane foto
4
Na patelni rozgrzać olej i smażyć pieczarki z obu stron na brązowo.
Krok 4 - Pieczarki faszerowane foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 01.12.2013 10:07
pyszne danie
kuklik 09.06.2013 19:28
już czuję ten smak
Pani Domu 05.05.2013 11:12
pyszne pieczarki
fotoviderek 25.04.2013 07:21
Świetne danie :)
jozefinach 19.12.2012 14:42
Pyszności.
Ela15 11.12.2012 11:48
rewelacja
Seba 08.12.2012 09:56
bardzo fajne
Beata23 19.11.2012 12:21
bardzo apetyczne
Katarzyna/kate1980 06.11.2012 22:26
super
Ada-Gaba 05.11.2012 07:29
super danie
Poison1988 05.11.2012 06:44
jeszcze nie robiłam bo pieczarki u mnie znikają w zawrotnym tempie ale cały czas sobie obiecuję, że w końcu zrobię :D Wygląda zniewalająco :)
monisia1977 05.11.2012 06:11
fajne
emeslive 04.11.2012 21:36
Pomysłowe, podoba mi się.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak