Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lekki mus bananowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko 1,5 szklanka
kasza manna 3 łyżka
sól 1 szczypta
cukier 2 łyżka
sok z cytryny 1 sztuka
skórka z cytryny 1 sztuka
banan 3 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Lekki mus bananowy

Kaszę mieszamy z zimnym mlekiem, solą i cukrem, gotujemy. Gdy zgęstnieje gotujemy cały czas mieszając, aż będzie miękka. Odstawiamy do ostudzenia. Banany rozdrabniamy widelcem z dodatkiem soku z cytryny oraz skórki. Kaszę miksujemy i dodajemy stopniowo banany, cały czas miksujemy, aż powstanie puszysta masa. Przekładamy do pucharków. Podajemy schłodzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak