Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

złoty chrupiący dorsz

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło 3 łyżki
pieprz 0,5 łyżeczki
filet z dorsza 2 sztuki
Czosnek suszony Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: złoty chrupiący dorsz

Filety myjemy,osuszamy ręcznikiem papierowym i posypujemy lekko solą oraz kolorowym pieprzem. Odstawiamy. Miękkie masło ucieramy z czosnkiem granulowanym do smaku. Roztapiamy je na gorącej patelni i układamy filety. Smażymy z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowana ryba wspaniale smakuje z buraczkami na ciepło lub rukolą z dodatkiem mandarynek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 01.11.2012 18:51
pychotka
jozefinach 29.10.2012 14:33
Uwielbiam dorsza.
Magula 29.10.2012 12:43
dawno nie jadłam dorsza. Chętnie zrobię z tego przepisu.
halina17 29.10.2012 11:27
Smaczna ryba , uwielbiam dorsza.
agataw1990 29.10.2012 11:00
pysznie wygląda!
Adamorek 29.10.2012 10:52
moja ulubiona rybka
Adamorek 29.10.2012 10:52
moja ulubiona rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak