Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krokiety z grzybami i orzechami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 1 szt.
mąka pszenna 1 szkl.
mleko 1 szkl.
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
oliwa 1 łyż.
grzyby leśne 250 g
cebula 1 szt.
orzechy włoskie 100 g
jajko 1 szt.
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Krokiety z grzybami i orzechami

Kroki postępowania

1
Z podanych składników na ciasto naleśnikowe zrobić naleśniki według swojego przepisu.
Cebulę obrać, drobno pokroić, grzyby oczyścić, pokroić w plasterki. Rozgrzać na patelni łyżkę oliwy, przesmażyć cebulę, dodać grzyby, smażyć kilkanaście minut mieszając i odparowując nadmiar wody, przestudzić.
Krok 1 - Krokiety z grzybami i orzechami foto
2
W misce wymieszać składniki farszu, doprawić do smaku. Orzechy włoskie pokroić na mniejsze kawałki.
Na każdy naleśnik położyć po 1-2 łyżki grzybowego farszu, posypać startym serem i zawinąć w rulon.
Krok 2 - Krokiety z grzybami i orzechami foto
3
Ruloniki zanurzyć w roztrzepanym jajku, a potem obtoczyć dokładnie w posiekanych orzechach.
Krok 3 - Krokiety z grzybami i orzechami foto
4
Ruloniki położyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia cienko wysmarowanym oliwą i wstawić do nagrzanego do 180*C piekarnika i zapiekać ok. 10-15 minut.
Krok 4 - Krokiety z grzybami i orzechami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 12.09.2013 16:53
zapewne smaczne, jeszcze takich nie jadłam
miroslawa 30.10.2012 04:34
ciekawe jak smakują, jeszcze nie próbowałam
ilovebake 29.10.2012 14:07
ale bym zjadła to danie
Magula 29.10.2012 12:37
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak