Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mieszana gyrosówka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 0.5 kg
przyprawa do gyrosa 1 opakowanie
kapusta pekińska 1 kg
ogórki konserwowe 10 sztuk
kukurydza w puszce 1 puszka
cebula biała 2
majonez 4 łyżki
ketchup pikantny 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Mieszana gyrosówka

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka kroimy na kawałki- w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodajemy całe opakowanie przyprawy do gyrosa.
Krok 1 - Mieszana gyrosówka foto
2
Ogórki i kukurydzę odsączamy z zalewy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Ogórki kroimy w talarki.
Krok 2 - Mieszana gyrosówka foto
3
Kapustę pekińską cienko szatkujemy. Następnie dodajemy cebulę, kukurydzę i ogórki.
Krok 3 - Mieszana gyrosówka foto
4
Dodajemy ketchup i majonez. Całość dokładnie mieszamy.
Krok 4 - Mieszana gyrosówka foto
5
Dodajemy podsmażoną i przyprawioną pierś z kurczaka.
Krok 5 - Mieszana gyrosówka foto
6
Sałatkę dokładnie mieszamy. Możemy ozdobić jakimś warzywem. Sałatkę wstawiamy na godzinkę do lodówki.
Smacznego!
Krok 6 - Mieszana gyrosówka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janek 02.11.2012 12:25
mmm mega;)
ilovebake 29.10.2012 17:45
chetnie sprobowalabym
Mati3 29.10.2012 16:58
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak