Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka naleśnikowa na szybko
Kroki postępowania
2. Warzywa przyrządzamy wg przepisu na opakowaniu.
3. Kiełbaskę kroimy w kosteczkę i parówki kroimy w plasterki ale nie łączymy ich.
4. Pomidorka możemy sparzyć i obrać ze skórki.
5. Z mleka, mąki, masła, kilku plasterków sera i przypraw robimy sos. Ważne by jego konsystencja była dość gęsta ponieważ zbyt długo w piekarniku nie zagości. Sos: Rozpuszczamy masełko osobno mieszamy odrobinę mleka z mąką, dodajemy do rozpuszczonego masła, dolewamy resztę mleka czekamy aż się zagotuje. Doprawiamy, dodajemy kilka plasterków żółtego sera, w razie potrzeby zagęszczamy mąką.
A teraz warstwy:
Naczynie żaroodporne smarujemy masełkiem i układamy na dno warstwę naleśników.
SMACZNEGO :)