Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg smażony w warzywach

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrąg 1 szt
por 1 szt
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
olej do smażenia
warzywa mrożone 1/2 opakowanie
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
mąka do obtaczania

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg smażony w warzywach

Rybe dokladnie namaszczamy sola, pieprzem i przyprawa do dan. Odstawiamy na godzine. Na patelnie wlewamy olej (dosc duzo) i smazymy pora. Rybe obtaczamy w mace i dokladamy na patelnie - smazymy na malym ogniu, az sie zarumieni. W garnku gotujemy warzywa, wczesniej je solimy. gdy woda juz sie z nich wygotuje dodajemu odrobine bulki tartej i oleju roslinnego - mieszamy. Podawac z ryzem, frytkami, talarkami itd. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 13.11.2012 17:25
super
pacpaw 05.11.2012 21:10
dawno już nie jadłem pstrąga
mela25 01.11.2012 08:43
smaczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak