Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Curry z dynią i ciecierzycą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciecierzyca 200 gram
cebula biała 1 sztuka
olej 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
imbir starty 1/2 łyżeczki
trawa cytrynowa 1 sztuka
kolendra 1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
kardamon 2 kapsułki
chili 1 sztuka
dynia 250 gram
bulion drobiowy 125 ml
mleczko kokosowe 200 ml
Gorczyca biała cała Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Curry z dynią i ciecierzycą

Na oleju podsmaż posiekaną cebulę oraz starty czosnek. Gdy lekko zmięknie, dodaj imbir, trawę kolendrę, kurkumę, kardamon, posiekane wypestkowane chili. Smaż przez 45 sekund. Dodaj dynię bulion i duś przez 20 minut. Następnie dodaj ciecierzycę mleczko kokosowe i gotuj 5 minut. Wyciągnij trawę cytrynową oraz kapsułki kardamonu. Podaj z ryżem, posypane prażonymi na suchej patelni ziarnami gorczycy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysiek3 25.01.2013 17:26
aromatycznie
Poison1988 31.10.2012 11:24
same pyszności na talerzyku :)
artur7 31.10.2012 07:10
lubię dynie
Adamorek 30.10.2012 22:16
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak