Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynka dyniowa do mięs

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
cebula biała 1
sól
smalec
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynka dyniowa do mięs

Dynie oczyszczamy i gotujemy w 125ml wody i gotujemy aż będzie miękka.
Odcedzamy i miksujemy blenderem.

Cebule obieramy i kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy trochę smalcu około 1 łyżki i podsmażamy cebule na rumiano.
Dodajemy zmiksowana dynię i mieszamy doprawiając solą i pieprzem.
Smażymy jeszcze około 5 minut.
Podajemy jako dodatek do mięs duszonym i smażonych szczególnie do mięsa drobiowego.
Możemy posypać przed podaniem natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anemon 11.10.2013 09:03
Sezon dyniowy u Ciebie w pełni. Smaczny pomysł.
Grazyna0211 28.07.2013 20:38
świetny pomysł
IwonaDD 25.05.2013 20:50
nigdy jeszcze nie robiłam takiej,a lubię dynię, więc napewno wypróbuję
ben-ka 27.02.2013 11:42
A ja nie nauczyłam się wykorzystywać dyni w swojej kuchni a dynię sadzę i mam do dekoracji:)
Motorek 12.02.2013 09:10
fajne to jest
Dorota37 23.11.2012 14:46
ciekawy przepis
Bernadeta 21.11.2012 08:26
fajny pomysłna dynie
alaaa 07.11.2012 18:49
ładny kolor ale najbardziej jestem ciekawa smaku
kuklik 07.11.2012 16:05
ciekawa nowość
romanrafal
romanrafal 07.11.2012 10:52
smaczne
caralajna 07.11.2012 07:00
lubię dynię
cooleczka 06.11.2012 18:11
super
Sylwia56
Sylwia56 06.11.2012 17:34
świetna
Justyna28 06.11.2012 17:31
super:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak