Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto marmurkowe z jabłkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt.
margaryna Zwykła 1 kostka
mąka 3 szkl.
cukier 0,75 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
mleko 1/2 szkl.
jabłka 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto marmurkowe z jabłkami

Kroki postępowania

1
Białka oddzielamy od żółtek. Zółtka ucieramy z margaryną, stopniowo dodajemy cukier, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko. Białka ubijamy na sztywną pianę, wlewamy do masy i delikatnie mieszamy, aż ciasto będzie jednolite.
Krok 1 - Ciasto marmurkowe z jabłkami foto
2
Jabłka obieramy, wykrawujemy środki i kroimy w kosteczkę.
Krok 2 - Ciasto marmurkowe z jabłkami foto
3
Blachę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy ciasto.
Krok 3 - Ciasto marmurkowe z jabłkami foto
4
Na wierzch sypiemy jabłka.
Krok 4 - Ciasto marmurkowe z jabłkami foto
5
Pieczemy w temp. 180 st przez 45 minut.
Krok 5 - Ciasto marmurkowe z jabłkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna87 06.11.2012 22:06
mniam
Karolcia12 06.11.2012 20:55
lubię ciasta z jabłkami
AURELKA 06.11.2012 20:22
uwielbiam takie ciasta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak