Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi serowe z surówką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 0.5 kg
mleko 100 ml
woda letnia 100 ml
sól do smaku
kapusta pekińska 40 dag
marchewka 2
czosnek 4 ząbki
jogurt grecki 150 ml
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
olej roślinny
ser biały 30 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi serowe z surówką

Ciasto:
Mąkę łączymy ze szczyptą soli i dodajemy mleka. Zagniatamy. Dodajemy w między czasie tyle wody by powstała zbita masa, nie za rzadka. Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy a następnie wycinamy szklanką kółka.
Farsz:
Ser biały twarogowy miksujemy dodając do smaku soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy. Serowym farszem nadziewamy kółka wycięte z ciasta i brzegi dokładnie sklejamy. Do garnka wlewamy wodę, lekko ją solimy i dodajemy 3łyżki oleju. Pierogi wrzucamy do gotującej się wody. Gotujemy 3minuty od czasu wypłynięcia ich na wierzch. Wybieramy na durszlak.
Surówka:
Warzywa dokładnie myjemy. Kapustę pekińską szatkujemy i lekko solimy. Marchewki obieramy i ścieramy na tarce jarzynówce. Dodajemy do kapusty. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Zioła prowansalskie, majeranek, pieprz, sól i czosnek dodajemy do jogurtu. Dokładnie mieszamy. Sosem zalewamy warzywa. Dokładnie mieszamy. Surówkę jemy z ciepłymi pierożkami.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wlicka 02.11.2013 21:52
rewelacja! ;)
Andysz 10.11.2012 08:37
smaczne;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak