Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WINOGRONO W MARYNACIE

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 500 gram
skórka z cytryny
woda 1 szklanka
ocet 1/4 szklanka
winogrona białe 800 gram
winogrona czerwone 800 gram

Przepis i sposób przygotowania na: WINOGRONO W MARYNACIE

winogrona umyć i pociąć na małe gałązki i rozłożyć do słoików,mogą być ciemne z jasnymi,dołożyć po 2 goździki i skrawek skórki z cytryny.Zagotować cukier z z wodą,dodać ocet i szczyptę soli.
Owoce w słoikach zalać gorącym syropem,zamknąć i pasteryzować ok 20 minut.
Zimą winogrona będą piękną i jadalną ozdobą półmisków z mięsem,pasztetem i innymi potrawami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 19.12.2013 14:49
ciekawy pomysł
IKrakowianka 25.10.2013 20:07
bardzo fajne
Dorian 22.08.2013 21:09
pyszne winogronko
AURELKA 19.08.2013 19:31
świetny pomysł
m1monika 19.08.2013 15:02
super!!! :-)
caralajna 31.03.2013 08:19
nie słyszałam o marynowaniu winogron, ciekawa jestem smaku
Ada-Gaba 18.02.2013 06:59
ciekawy pomysł
PIOTR11 22.01.2013 09:58
może być dobre
pierniczkowo 08.01.2013 11:51
jeszcze nie jadłam winogrona ze słoika, ciekawi mnie jego smak:)
RenataZ-et 11.11.2012 09:34
świetny pomysł
olkaaa 08.11.2012 10:02
ciekawa propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak