Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki drobiowe od Hamrocyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 szt.
szynka 4 plastry
pieczarki 200 gram
cebula biała 1 szt.
musztarda
papryka czerwona 1/4 szt.
oliwa 2 łyżki
olej 3 łyżki
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki drobiowe od Hamrocyka

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka myjemy , wycinamy kostki i błonki.Rozbijamy przez folię.
Doprawiamy stronę , na której będzie farsz.
Paprykę czerwoną myjemy i kroimy na paski.
Pieczarki i cebulę obieramy i drobno siekamy podsmażamy na oliwie do miękkości.
Rozbitego kotleta smarujemy musztardą,na nim układamy plaster szynki , trochę pieczarek i kawałek papryki.
Krok 1 - Roladki drobiowe od Hamrocyka foto
2
Kotleta zawijamy tworząc roladkę.z wierzchu sypiemy przyprawami i układamy na patelni.Podsmażamy roladkę z obu stron.Następnie pod przykryciem dusimy 40 minut.
Krok 2 - Roladki drobiowe od Hamrocyka foto
3
Roladkę przed podaniem kroimy na plastry.
Krok 3 - Roladki drobiowe od Hamrocyka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 28.11.2012 10:34
super
Justyna/Dzastus 12.11.2012 13:14
Z chęcią bym zjada
babajaga1969 08.11.2012 12:16
bardzo apetyczne
Beatris 08.11.2012 11:46
Takie roladki często goszczą u mnie w domu.
gosia561 08.11.2012 11:25
konkretna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak