Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bawarka z koglem-moglem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

herbata czarna 2 porcje
mleko skondensowane 2-4 łyżki
żółtko jajek 2
cukier trzcinowy do smaku
cukier waniliowy duża szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Bawarka z koglem-moglem

Żółtka utrzeć z cukrem trzcinowym do momentu, aż cały cukier się rozpuści.
W międzyczasie zaparzyć herbatę i rozlać do filiżanek.
Kogel-mogel rozrzedzić schłodzonym mlekiem skondensowanym i wlać do przygotowanej herbaty - szybko wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta53 07.12.2012 23:12
Taka bawarka jest dobra dla wszystkich lubiących słodkości :)
Habibi 12.11.2012 11:27
Fajną alternatywą dla tradycyjnej bawarki może być, jak w moim przypadku, użycie aromatyzowanej czarnej herbaty :) Ja tym razem użyłam "czekoladowej" - jest ciemniejsza od tradycyjnej, po zaparzeniu, ma cudny czekoladowy aromat i smak :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak