Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z cebulą i czosnkiem - na skwarkach

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 7-8 szt.
cebula 1 mała
skwarki 1 łyżka
czosnek mały ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z cebulą i czosnkiem - na skwarkach

Jajka roztrzepać z wyciśniętym czosnkiem, świeżo zmielonym pieprzem i solą.
Na patelnię włożyć łyżkę skwarków (ze smalcem) i przesmażyć na rozgrzanym tłuszczu posiekaną cebulę.
Wlać masę jajeczną i smażyć, stale mieszając, aż do uzyskania ulubionego stopnia ścięcia jajek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 12.11.2012 10:57
Pyszne śniadanie taka jajecznica
Rafał10 11.11.2012 10:33
masz rację, jajecznicę można robić na wiele sposobów i zawsze jet smaczna :) muszę zrobić taką ze skwareczkami!
Habibi 11.11.2012 00:11
Jako, że mężuś uwielbia jajecznicę, muszę co jakiś czas robić ją w nieco inny sposób, aby się nie znudziła ;) ...a tak na poważnie - jajecznica na smalcu czy skwarkach smakuje zupełnie inaczej, niż na masełku, dlatego czasami sobie na taką pozwalamy ;)
EWI 10.11.2012 13:42
mniam
Adamorek 10.11.2012 13:37
smakowite
Adamorek 10.11.2012 13:37
smakowite
Monika-twin 10.11.2012 13:06
dawno nie jadłam takiej jajecznicy, dobrej
angelika14 10.11.2012 11:54
zjadłabym sobie taką jajecznicą

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak