Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka 1 i 1/2 sztuki
cukier 1 szklanka
woda 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt

Jajka wybić, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Ubijając dodawać żółtka, cukier i wodę.
Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i wmieszać do jajecznej masy.

Blaszkę wyłożyć papierem albo natłuścić, wylać ciasto i piec ok. 30 minut w 180 stopniach.

Biszkopt jest upieczony gdy ciasto zacznie odstawać od blaszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Róża1 15.11.2013 11:37
fajny Ci wyszedł:-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak