Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niby żurek

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa cienka 30 dag
jajko 8 sztuk
cebula 1/2 sztuki
masło 1 łyżka
śmietana 3 łyżki
majeranek
mąka
ocet
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Niby żurek

Postawić do gotowania ok. 2 litry wody. Kiełbasę pokroić na plasterki, wrzucić do garnka. Obraną i pokrojoną cebulę zeszklić na maśle, dodać do zupy razem z majerankiem. Zupę zagęścić mąką, doprawić octem do smaku, dodać śmietanę.
Ocet można zastąpić kwaskiem cytrynowym.
Jajka ugotować na twardo, obrać, pokroić na ćwiartki, podawać z żurkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak